TOP

Najlepšie redakčné vianočné recepty

Niekto má rád na Vianoce „klasiku“ a nemenil by. No asi nielen ja mám chuť vyskúšať a pridať do zoznamu štedrých sviatkov aj niečo nové. Aby sme nechodili ďaleko – presvedčte sa, že aj redaktori novín Slovo+ vedia okolo hrncov a plechov!

 

Vianočná polievka od Juraja Šveca

Jeden z našich najmladších kolegov sa nezdá: okrem vynikajúcich článkov poslal originálny recept.

Najprv sa zvlášť uvaria hlavy a chvosty z rýb (kaprov) a zvlášť mliečie a ikry z kapra (čím viac mäsa a ikier, tým lepšia bude). Voda sa z uvarených vecí vyleje (nepoužíva sa). Z hláv a chvostov sa povyberá mäso a mliečie s ikrami sa nadrobno nakrájajú. Dajú sa variť sušené hríby, odporúčam dubáky (do väčšieho hrnca s väčším množstvom vody – podľa množstva polievky), táto voda bude tvoriť väčšinu polievky.

Keď sú hríby (skoro) uvarené, pridá sa

Pokračovanie článku je dostupné iba pre predplatiteľov

Existujeme takmer výhradne vďaka predplatiteľom. Objednajte si naše predplatné a o už niekoľko sekúnd môžete čítať všetky naše články. Ďakujeme, že nám pomáhate tvoriť hodnotný obsah.


Vytvoriť účet a objednať predplatnéUž mám účet, prihlásiť

Komentáre