Nekomplikujme si to

Ježiš povedal svojim učeníkom: „Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. A cestu, kam idem, poznáte.“
Tomáš mu povedal: „Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?!“
Ježiš mu odpovedal: „Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.“

Jn 14, 1 – 6

Niekde som čítal, že slovo „nevzrušuje“ by sa dalo preložiť aj ako „nekomplikujte si to“ alebo „nerobte si okolo toho zbytočné problémy“. My ľudia si často prirábame v mysli mnoho komplikácií a zlých scenárov. Ako sa veci môžu pokaziť alebo prečo to nebude fungovať. Ježiš nám dnes hovorí, že je to veľmi jednoduché. Stačí, keď mu budeme veriť a dôverovať. Napriek rôznym okolnostiam či spochybňujúcim myšlienkam. V dome nebeského Otca je mnoho príbytkov. A jednoduché je to v tom, že Ježiš odíde, pripraví nám miesto a vráti sa po nás. Len sa držme v jeho prítomnosti a v jeho láske. Neodchádzajme od neho.

TIP NA DNES:

Ak mi dnes napadnú myšlienky, ako niečo zle dopadne alebo niečo určite nezvládnem, „premením“ ich na modlitbu. Poviem Ježišovi, že mu to odovzdávam a dôverujem mu, že v jeho rukách je to v dobrých rukách.

Najnovší podcast+

Invalid Date

0:00